Ügyvédek és Együttműködő Partnerek

Ügyvédeink, illetve az irodánkkal szorosan együttműködő ügyvédekkel közösen a jogi szolgáltatások teljes spektrumát lefedjük. Munkánk során szorosan együttműködünk könyvelőkkel, illetve könyvvizsgáló partnerünkkel.

dr. Dobos István ügyvéd LL.M

Szakterületek: Polgári perek, építési jog, társasági és cégjog, startup jog.

Jogi diplomája és szakvizsgája mellett posztgraduális képzés keretében 2012-ben Európa-jogi szakjogászi oklevelet szerzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Szakmai tapasztalatait Bécsben egy nemzetközi ügyvédi iroda munkatársaként, továbbá Budapesten és Győrben nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi irodákban szerezte. Diplomájának megszerzését követően évekig gazdasági jogot oktatott a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán.

dr. Sohajda Kristóf ügyvédjelölt

Szakterületek: Kereskedelmi jog, társasági jog és cégjog, startup jog és adatvédelem.

2017-ben szerzett jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, és még ebben az évben ügyvédjelöltként csatlakozott az irodához. Egyetemi tanulmányai mellett gyakornokként dolgozott egy budapesti ügyvédi irodánál, ahol polgári, társasági és kereskedelmi jogi területen szerzett tapasztalatot, valamint demonstrátorként tevékenykedett az ELTE Polgári Jogi Tanszékén. Ügyfeleinket számos polgári perben, ingatlanügylet, illetve peren kívüli egyeztetés során képviseli.

dr. Kőhidi Ákos PhD. együttműködő ügyvéd

Szakterületek: Szerzői jog, védjegyjog, kártérítési jog, fogyasztóvédelmi jog.

2007-ben szerzett jogi diplomát, 2012-ben pedig PhD fokozatot szerzői jogi és kártérítési jogi témában. 2007 óta a győri Széchenyi István Egyetem DFK Polgári Jogi és Polgári Eljárásjogi Tanszékének munkatársa, jelenleg egyetemi adjunktus. 2015-től tagja a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek. A szakvizsga megszerzése után 2014 és 2015 között Budapesten alkalmazott ügyvéd, jelenleg Győrben ügyvéd.

dr. Miklós Péter

Szakterülete: Adatvédelem, munkajog, startup jog, kereskedelmi jog, társasági és cégjog.

Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam-és Jogtudományi Karán megszerzett jogi diplomája mellett adatvédelmi tisztviselői képzéseket is elvégzett. Társulásunkhoz 2017-ben csatlakozott. Rendszeresen nyújt adatvédelmi és munkaügyi tanácsadást ügyfeleink számára, valamint előad az általános adatvédelmi rendelettel (GDPR) kapcsolatban szakmai konferenciákon. Ügyvédi társulásunk valamennyi adatvédelmi (GDPR) ügyét koordinálja, ezen ügyek többségében személyesen is eljár.

Szabó Lívia

Szakterülete: Polgári jog, gazdasági jog, kereskedelmi jog.

Jelenleg a győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar jogász szakos hallgatója. A XVI. Országos Munkajogi Perbeszédverseny legjobb bírája lett 2019-ben, szintén ebben az évben az Országos Büntetőjogi Perbeszédversenyen védő kategóriában II. helyezést ért el. A Sapientia Polgári Jogi Jogesetmegoldó versenyen a SZE-DFK csapatával II. helyezést értek el, Kolozsváron. Többször részesült az Igazsásügyi Minisztérium Kiválósági Jogászösztöndíjában, Köztársasági Ösztöndíjban, illetve elnyerte az NMHH OTDK Pályamű díját is. A XXXIV. OTDK-n Polgári Jog Tagozatban az Innovációs és Technológiai Minisztérium Különdíjában részesült. (Dolgozatának címe: A szoftverek védelmének összehasonlító jogi elemzése hazánkban és az Amerikai Egyesült Államokban) A karon működő Batthyány Lajos Szakkollégium főtitkára 2019-től, az ELSA Győr egyesület alelnöki tisztségviselője, valamint két évig volt a Jogtörténeti Tanszék demonstrátora.

dr. Papp Gábor adótanácsadó

Szakterülete: Adójog

2011-ben szerzett jogi diplomát. Ügyvédi irodánk együttműködő adótanácsadója, illetve a Legitstart Consulting Bt. adótanácsadó cég társtulajdonosa.

dr. Ferenczi Milán együttműködő ügyvéd

Szakterületek: Polgári perek, büntetőjog, társasházi jog

Győrben, a Széchenyi István Egyetemen szerzett jogi diplomát 2009-ben, jelenleg Budapesten egyéni ügyvéd. Mind a polgári jog – különösen kártérítési jog, társasházak joga, egyéb szerződések készítése, véleményezése több nyelven is – mind a büntető jog – különösen gazdasági büntetőjog, számítástechnika-és informatika, ittas állapotban elkövetett járművezetés, kábítószerrel való visszaélés, személy elleni bűncselekmények – területén releváns tapasztalattal rendelkezik.

Nippashi Toshinori

Együttműködő ügyvéd (Japán, Tokyo); Japánban történő letelepedéssel és gazdasági joggal foglalkozik.

Japánban bejegyzett és praktizáló ügyvéd, gazdasági joggal, polgári perekkel, illetve bevándorlással foglalkozik. A Nemzetközi Shiho-shoshi Egyesület elnöke, amely a Japánban praktizáló peres ügyvédeket tömöríti. Beutazási és vízumkérdések, az ingatlanjog, illetve a Japánban működő és terjeszkedni kívánó startup cégek vonatkozásában segíti praxisunkat.

dr. Kertész Gusztáv együttműködő ügyvéd

Szakterülete: Büntetőeljárások és gazdasági büntetőjog.

1996 és 2006 között a BRFK állományában többek között kiemelt főnyomozóként és alosztályvezetőként dolgozott. Jogi diplomáját az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte 2002-ben. 2007-től a Budapesti Ügyvédi Kamarába bejegyzett ügyvéd, jelenleg saját ügyvédi irodáját vezeti. Kizárólag büntetőjoggal foglalkozik, ezen belül kiemelt szakterülete a gazdasági büntetőjog.

dr. Oleg Otten

U.S. cégjog; üzleti tranzakciók; U.S. letelepedés és idegenrendészeti jog, startup jog

Oleg Otten ügyvéd kolléga a diplomáját a Miami Egyetem Jogi Karán (University of Miami School of Law (Florida, USA) szerezte. Oleg Otten korábbi vállalkozói háttere segít abban, hogy a jogi problémákat üzleti szempontból; megoldás-orientáltan közelítsen meg. Jogi szolgáltatását elsősorban startup cégek, kis- és középvállalkozások részére nyújtja különböző tranzakciók, jogi megfelelés, szerződési jog, munkajog és peres ügyek területén. Kiemelt szakterülete az USA-ban történő üzleti célú letelepedés is.  A Floridai Ügyvédi kamara tagja, illetve ügyvédi társulásunk amerikai partnerügyvédje.

dr. Somkutas Péter

Szakterületek: szerzői jog, szoftverjog

Jogi és programtervezői matematikusi diplomája mellett Németországban kiegészítő mesterképzésben vett részt. Két évtizedes IT tapasztalattal multinacionális szoftverfejlesztések vezetője. A Szerzői Jogi Szakértő Testület tagja.

dr. Dobos Anna együttműködő ügyvéd (Brisbane, Ausztrália)

Szakterülete: Ausztráliába és Új-Zélandra történő vizumok és bevándorlás, emellett kereskedelmi és gazdasági joggal, valamint család-, ingatlan- és büntetőjoggal foglalkozik.

2008-ban szerzett jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán. Jelenleg Ausztráliában bejegyzett és praktizáló általános ügyvéd, regisztrált ausztrál és új-zélandi bevándorlási tanácsadó (MARN 1067498, IAA 201100817). Tagja a Migration Alliance szakmai szervezetnek és az Orosz Nyelvű Ügyvédek Egyesületének. A bevándorlási és vizumkérdések mellett ingatlanvásárlással, cégalapitással, polgári peres és büntetőügyekben történő képviselettel kapcsolatban segiti irodánkat magyar, angol, német és orosz nyelven.